Extra informatie over het Zwembad bij Villa Chuchubi
In tegenstelling tot veel zwembaden op het eiland hebben we bij vakantiewoning Villa Chuchubi een volledig geautomatiseerde zwembadinstallatie.
Dit houdt in dat het chloorgehalte en het PH-gehalte automatisch wordt gemeten en wordt bijgesteld via deze installatie. In plaats van chloortabletten voegen wij enkel zout toe aan ons zwembadwater.
Hieronder vindt u een korte beschrijving hoe dit in zijn werk gaat :

Zwembadwater desinfecteren met zout   
Een meer natuurlijke manier van je zwembad desinfecteren is het gebruik van zout als desinfectiemiddel in plaats van chloortabletten.
Het zout kan direct aan het zwembadwater worden toegevoegd en wordt vervolgens via zoutelectrolyse  omgezet naar natuurlijk chloor. Daarom bevat een zoutwater zwembad ook altijd chloor.
Zoutelectrolyse zorgt ervoor dat het zout (= Natrium Chloride) door gebruik van een lage spanning wordt omgezet in chloor en loog. Omdat het chloor vervolgens weer kan worden omgezet naar zout blijft het een gesloten systeem zodat wij maar eenmalig zout hoeven toe te voegen.

Dit geeft zachter zwembadwater als voordeel   

Ook zal u hierdoor bij onze villa geen poolboy of iemand zien die het zwembad onderhoudt.
Dit wordt door het systeem zelf gedaan en via het Domotica systeem en de hedendaagse techniek door ons in NL gemonitord.

Hoe houden wij dan ons zwembad schoon en op peil ?
Het zwembad wordt regelmatig bladvrij gemaakt en gestofzuigd door onze beheerder
Tijdens uw verblijf in de woning kunt u dit zelf doen indien u dit wenst (uitleg via onze beheerder)

We wensen u alvast veel zwemplezier bij onze vakantiewoning/villa in de wijk Grote Berg